Kapitalet

1979 valdes en 56-årig lärare till premiärminister för det självständiga Zimbabwe. Trettio år senare hade han förvandlat ett spirande välfärdssamhälle till en av världens trasigaste ekonomier. Inflationstakten? 79 miljarder procent per månad. 

-------------------------

Hur mycket skatt betalar vi svenskar varje år? Den frågan är faktiskt svårare att besvara än vad man vill tro. Efter dagens avsnitt följer en intervju med Konjunkturinstitutets generaldirektör Urban Hansson Brusewitz, som försöker svara på frågan. Inslaget är ett samarbete mellan Kapitalet och Studieförbundet Näringsliv & Samhälle. www.sns.se

Direct download: Zimbabwe__SNS_Skatt_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Kameraföretaget Axis grundare Martin Gren stod i begrepp att göra sin livs största affär när världens mest ökända hedgefond fick för sig att utnyttja en särskilt gynnsam lagstiftning. Den här veckan berättar vi historien om när Elliott Management tog Axis gisslan. Om tålamod, sunda affärer och Argentina.

 

Vill man utnyttja erbjudandet från Brocc så kan man göra det här!

Direct download: Aktivistfonder_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Vem äger reklamskyltarna som står längs med motorvägarna? Är det bönderna? Och vad säger skyltarna egentligen om annonsmarknaden ett dussin år efter att internet flyttade in i mobilen? Jacob Bursell slog en signal för att kolla, och nystade upp en historia om en misslyckad hockeyspelare på resa i Las Vegas. Du kan inte ana vad som hände sedan. 

Direct download: Slapvagnsreklam_master_NY.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Affärsidé hit och värdegrund dit, utan påslag fungerar ingenting. Så hur många procent är det egentligen rimligt att lägga på? Vi tar reda på vad alla saker är värda och svarar på den uråldriga frågan – vad har mest påslag, vetegräs eller popcorn?

Direct download: Marginaler_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Vad gör du när du inte har råd att köpa det du behöver och banken säger nej? Kjell Holmstrand i Kallmora valde att trycka upp sina egna pengar.

Direct download: Lokala_valutor_MIX190901.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

1