Kapitalet

Hur gick det egentligen till när en av världens mest framgångsrika ekonomier trillade ner i ett så djupt hål att de fortfarande inte har kravlat sig hela vägen upp – och är det verkligen så himla farligt? 

Direct download: Japans20ekonomi_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Hur känns det egentligen när priset på ens bostad inte stiger, utan störtdyker? Vi återbesöker 90-talets bostadskrasch och pratar med människor som stod i stormens öga: familjerna som köpte, och mäklarna som sålde. Dagens avsnitt är en nyproducerad version av ett av Kapitalets första. 

Efter ordinarie avsnitt hör vi också Gissur Ó Erlingsson, biträdande professor i statsvetenskap prata om vad som gör att ansvarsutkrävande i kommunerna blir allt svårare. Intervjun med honom är en del av vårt samarbete med SNS.

Direct download: Bostadskrisen__SNS_Gissur.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Tina Bergström Darrells stiftelse har ett problem. De har 950 000 kronor som de inte lyckas bli av med - stiftelsens ändamål existerar nämligen inte längre. 

Kapitalet tar sig an stiftelser och hamnar i en värld där helt andra spelregler verkar gälla.

Direct download: stiftelser_ny.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Vi djupdyker i en pool fylld med två svenska statsbudgetar för att svara på en mycket enkel fråga.

Direct download: Obligationer202B20SNS20Lycka_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

På den tiden när det fortfarande fanns en great future in plastics fick Jan Olsson och hans kollegor på Volvo en idé, de skulle bygga en cykel helt i plast. Den skulle vara lättare, kunna stå ute året runt och hålla i en evighet. Frågan var bara: vem skulle köpa den? 

 

Direct download: Plastcykeln_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

1