Kapitalet

Vad är en parfym värd? Frågan är enkel, men när vi den här veckan dyker ner fylld av autenticitetstörstande fransmän, kaskelotinälvor och helt unika ryssar inser vi att svaret är lite mer komplicerat än vad vi hade trott.

 

Vill ni läsa mer om dagens ämne, eller bara hur kultur och kapital hänger ihop i allmänhet, kan vi rekommendera Jenny Lantz blogg, som bland annat handlar om just dessa saker: https://jennylantz.wordpress.com

Direct download: Doften20av20vC3A4rde_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Varför uppstår finanskriser? Och hur ska de undvikas? Vi träffar Mats Josefsson, som gjorde sin karriär på att städa upp när länder körde sin ekonomi i diket. Dessutom: kopplingen mellan hasselnötter och krisen i Turkiet. 

Direct download: Finankris_en_svar_not_att_knacka_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

Idrottspsykologen Lars-Eric Uneståhl berättar hur han med mental träning hjälpte en av Sveriges främsta tradingfirmor att hantera press, göra bättre affärer och sätta upp djärvare mål. 

 

Direct download: Lars-Eric_Unestahl_master.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CET

För första gången i modern tid marscherade högern på Stockholms gator 4 oktober 1983. Peje Emilsson organiserade marschen, och berättar sin version av historien om löntagarfonderna, frågan som delade Sverige.

Direct download: LC3B6ntagarfonderna_master.mp3
Category:general -- posted at: 6:56am CET

1