Kapitalet

I ett dystert avsnitt av Kapitalet låter vi ekonomen Peter Englund berätta om de mekanismer som åtminstone i teorin kan förvandla den svenska bostadsmarknaden till luft. Men han kommer också med lite godare nyheter på slutet. 

Direct download: Hur_spricker_en_bostadsbubbla_master.mp3
Category:general -- posted at: 3:00am CET

Nästan allt popcorn som säljs på svenska biografer och arenor kan spåras till en ensam entreprenör i Lidköping. Kapitalet sökte upp honom för att höra hur det är möjligt. Allting började i Göteborg för nästan 30 år sedan.

 

Direct download: Popcornkungen20Spotify_master.mp3
Category:general -- posted at: 9:45am CET

På tio år har Facebook vänt ut och in på den globala annonsmarknaden. Men hur gick det till, och vad vet Facebook om oss användare som gör deras annonser så mycket bättre? Vi träffar Marcus Smith vars företag helt är byggt runt Facebooks annonser. 

Direct download: Facebook_master.mp3
Category:general -- posted at: 6:00pm CET

Ålänningarna Hans Holmström och Otto Hojar har en ambitiös idé: Ett svävande underjordiskt tåg som förbinder Helsingfors och Stockholm på 28 minuter. En Hyperloop. Vi hör den osannolika historien om hur två entreprenörer fann varandra i en idé som många avfärdar som ren galenskap. Det är dumt – för det är inte helt omöjligt att de lyckas. 

Direct download: Hyperloop_master.mp3
Category:general -- posted at: 6:00pm CET

1