Kapitalet

 

Henrik Olsson är fotohandlaren i tredje generationen som förvandlat Prisjakt till ett vapen, där 5 kronors skillnad kan betyda allt. "Ligger du fel slutar en produkt att sälja", säger han. Nu laddar jämförelsetjänstens grundare Jonas Bonde för nästa projekt, och den här gången handlar det om din bil. 

Direct download: Prisjgarna_master.mp3
Category:general -- posted at: 12:00am CET

Sedan 1948 tillverkar Sverige ett av världens mest populära granatgevär, och med en affärsmodell som för tankarna till rakhyvlar och kaffekapslar. Vi berättar om Carl Gustaf, en av Sveriges stora – och kanske mest dödliga – exportsuccéer. "Det är mycket pang för pengarna", säger den pensionerade översten Ulf Henricsson.

 

 

Direct download: Carl_Gustaf_master.mp3
Category:general -- posted at: 12:00am CET

I USA härjar butiksdöden, men när kommer den till Sverige, och vad händer egentligen med fastighetsmarknaden när konsumenterna handlar allt på nätet? 

Direct download: Retail_master.mp3
Category:general -- posted at: 12:00am CET

Varför fungerar lockpriser på bostäder? Och varför slutar alla priser med en nia? I veckans avsnitt av Kapitalet gör vi ett besök i människans hjärna och försöker förstå varför vi är så dåliga på att förhålla oss till det här med priser. ”Vi är inte logiska i hur vi gör våra val, utan vi är påverkbara”, säger Göran Skugge på konsultbolaget Pricegain. 

Direct download: Priser_master.mp3
Category:general -- posted at: 12:00am CET

1