Kapitalet

Riksbanken sätter hela marknaden ur spel för att nå en inflation på 2 procent, men tittar myndigheten verkligen på rätt saker? Vi träffar Karl Avedal och finansanalytikern Peter Malmqvist som pekar på ett par problem med hur vi i dagsläget mäter inflationen i den svensk ekonomin. 

Direct download: Inflation_2_master.mp3
Category:general -- posted at: 10:24am CET

Riksbanken skyr inga medel för att få liv i inflationen, men vad är det egentligen vi mäter? Jacob träffar SCB som berättar om metoderna, och Lars Jonung, som förklarar var vi vill ha inflation till att börja med. 

Direct download: Inflation_master.mp3
Category:general -- posted at: 11:09am CET

Priset på IT-bolag når nya höjder och en del drar nu paralleller med slutet av 1990-talet. Är det dags för nya börsras, och spelar det egentligen någon roll för den som är långsiktig?

Direct download: Teknikinvesteringar_master.mp3
Category:general -- posted at: 2:43pm CET

Antalet robotrådgivare växer snabbt, men vad har de egentligen att komma med? Jacob har rotat i frågan i hopp om att förstå varför datorer skulle göra ett bättre jobb än människor.

Direct download: Robotrdgivning_master.mp3
Category:general -- posted at: 3:45pm CET

I USA växer kritiken mot hedgefondsindustrin, som inte tycks kunna leva upp till omvärldens förväntningar. Men hur ser det ut i Sverige? Jacob träffar Placeras fondredaktör Pär Ståhl som ger sin bild av frågan. 

Direct download: Hedgefonder_p_dekis_master.mp3
Category:general -- posted at: 11:11am CET

1